Moveos – prezent în economia Gorjului

Din septembrie 2018 și până în prezent, Moveos a creat peste 300 de locuri de muncă, numărându-se printre marii investitori din zonă. Iată că în 2019, topul investitorilor din județul Gorj este completat de Autoliv Romania. Pentru a afla mai multe detalii, vă invităm să citiți articolul de mai jos, publicat pe BizBrasov.ro.

Firmele brașovene salvează economia Gorjului: După Moveos, și Autoliv investește 20 de milioane de euro la Rovinari

7 decembrie 2018 12:37 AM de Biz Brasov

 

 

Compania Autoliv va deschide o nouă fabrică de sisteme de siguranță auto în orașul Rovinari, din județul Gorj, investiția ridicându-se la aproximativ 20 milioane de euro. Aceasta este cea de-a doua investiție de amploare a unei companii brașovene în Rovinari, județul Gorj, după ce cei de la Moveos, care produc tot pentru Autoliv, au deschis o fabrică la mijlocul acestui an, în urma unei investiții de trei milioane de euro și au angajat 300 de oameni.

Compania Autoliv a anunțat deschiderea unei noi fabrici de sisteme de siguranță auto în Rovinari, județul Gorj. Inițiativa dezvoltării Autoliv într-o nouă locație din țară vine pe fondul unor creșteri de volume pe care compania le previzionează pentru următorii trei ani.

„Decizia companiei Autoliv de a investi în județul Gorj, în Rovinari, a avut la bază forța de muncă existentă în această zonă, ce a manifestat disponibilitate și dorință în a-și construi o carieră în industria auto. Sustinea din partea autorităților locale a fost, de asemenea, un argument în favoarea acestei decizii“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Rovinari. Vor fi create 800 de noi locuri de muncă. Lucrările vor începe chiar în luna decembrie, iar producția este planificată să înceapă la mijlocul anului 2019.

„Autoliv va investi în Rovinari peste 20 de milioane de euro într-o fabrică de tip «greenfield» și în echipamente de producție de ultimă generație. Va construi o hală de producție de peste 8.000 metri pătrați. Autoliv intenționează să angajeze circa 800 de persoane în noua fabrică, iar primele angajări se vor face chiar de la începutul anului viitor. În locația din Rovinari, Autoliv va produce închizătoare pentru centurile de siguranță auto, un produs foarte complex și cu cerințe de calitate extrem de mari. Compania va investi foarte mult în instruirea personalului și va face acest lucru cu ajutorul colegilor din organizația din Brașov“, se mai arată în comunicatul Primăriei Rovinari.

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranță auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă și produce sisteme de siguranță auto pentru cei mai mari producători auto din lume. Autoliv are peste 72.000 de angajați în 27 de țări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă țări din întreaga lume. În România, Autoliv este prezentă din 1997, având peste 10.000 de angajați, în următoarele localități din țară: Brașov, Lugoj, Reșița, Sf. Gheorghe și Onești.